Friday, December 27, 2013

Takdir Hidup

Ditinggalkan, kehilangan
Bagian hidup kita
Tak usahlah kau tangisi takdir
Tak ada yang abadi di dunia ini
Semua pastikan kembali
Hidup ini sudah tertulis
Tenangkan jiwamu dan hatimu

Ikhlaskanlah, relakanlah
Semua yang ada pasti kan pergi
Ikhlaskanlah, relakanlah
Semua yang hidup pasti kan mati

Ikhlaskanlah, relakanlah
Semua yang ada pasti kan pergi
Ikhlaskanlah, relakanlah
Semua yang hidup pasti kan mati
Ikhlaskanlah, relakanlah
Semua yang ada pasti kan pergi
Ohhhh...
Semua yang hidup pasti kan mati

Hidup bukan milik kita
Hidup bukan milik kita

Alfatihah Buat Emak Tercinta. Semoga Dirahmati Allah S.W.T. Kerinduan yang tidak pernah akan lenyap. Andai masa diizikan untuk berputar kembali..saat itu pasti tidak akan disia siakan... 

Every time I close my eyes I see you in front of me
I still can hear your voice calling out my name
And I remember all the stories you told me
I miss the time you were around 
But I’m so grateful for every moment I spent with you
‘Cause I know life won’t last forever

You went so soon, so soon
You left so soon, so soon
I have to move on ’cause I know it’s been too long
I’ve got to stop the tears, keep my faith and be strong
I’ll try to take it all, even though it’s so hard
I see you in my dreams but when I wake up you are gone
Gone so soon

Night and day, I still feel you are close to me
And I remember you in every prayer that I make
Every single day may you be shaded by His mercy
But life is not the same, and it will never be the same
But I’m so thankful for every memory I shared with you
‘Cause I know this life is not forever

You went so soon, so soon
You left so soon, so soon
I have to move on ’cause I know it’s been too long
I’ve got to stop the tears, keep my faith and be strong
I’ll try to take it all, even though it’s so hard
I see you in my dreams but when I wake up you are gone

There were days when I had no strength to go on
I felt so weak and I just couldn’t help asking: “Why?”
But I got through all the pain when I truly accepted
That to God we all belong, and to Him we’ll return, ooh

You went so soon, so soon
You left so soon, so soon
I have to move on ’cause I know it’s been too long
I’ve got to stop the tears, keep my faith and be strong
I’ll try to take it all, even though it’s so hard
I see you in my dreams but when I wake up you are gone
Gone so soon




Tuesday, December 24, 2013

Konvo Khaisya Rania




Mood nak berblog....
Orang kata tak semestinya tadika gov ni tak bagus. Ada org kata tadika gov ni byk menari dan menyanyi. Mana 1 nak dgr???.... klu nak dgr kata org mmg tak kemana lah kan.
Disebabkan beberapa situasi...ecah dimasukkan ke tadika KEMAS.
Takmo cite byk... penilaian ros pd tadika ni... tuk yg kat tmpt ecah masuk ni lah... bkn tmpt len ek... agak slow ar. Habis setahun sekolah.. ecah still merangkak mengenal huruf. Huruf tau... bukan perkataan. Nak dibandingkan rafiq bila habis tadika 5tahun last year... dah boleh membaca bahasa melayu dan english... sekrg bagi buku pun dia leh baca. Sedih tgk.. so ecah 6thn kena masukkan tadika private ler. Biarlah bayar yuran bulan2 mahal sikit... sekurgnya berbaloi.
Tp ecah tak masuk lah tadika rafiq last year. Sbb tadika ni pindah agak jauh. Bas sekolah tak sampai sana. Harap2 yg ecah masuk ni tadika ni sebagus tadika rafiq dulu.
Apa pun... 2014 akan jadi cabaran wat mama nak ngajar ecah. Takmo main2 dah yer. Rafiq pun dah masuk darjah 1. Byk masa mama kena korbankan utk utama kan korg. Benda lain tak penting dah. Bukan lg mcm this year yg mama nak wat keja2 opis kat umah sampai takder masa tuk korg. Jommm kemas bilik korg. Kita packing sume menan kay.... erkkkk...berjayakah???

Saturday, October 26, 2013

MICCOS

Dah lama tak update blog. bz konon lah kan.... hari ni kena on site kat miccos, serdang. Ada lak masterchef... then kitaorg lak gatal nak rasa lah kan... sedap sgt ke makanan dorg tu.

Ok... tu dia kupon masterchef tuk beli makanan antara 2 group. Merah atau biru. Ada yg terlebih masin, ada yg cukup2 rasa... 

Boleh  laaaaa..... walaupun sedap lg sy yg masak kan hhahahaha. whatever.. masuk bakul angkat sendiri. dah laaa... malas nak cite panjang2.... takde mood.




Sent from Samsung Mobile

Saturday, April 27, 2013

Pelembut+Pewangi pakaian

Klu nak diikutkan dah dekat 2tahun bertahan pakai brand downy. Dari kaler biru, ungu, merah, pink semua dah try.... tp pink yg garden bloom ni yg terbaekkk.... agak lama gak pakai yg kaler merah tu. Tp sekali tergerak hati nak beli yg pink ni....terus tak nak tukar dah. Serius... wangi dia bertahan lg lama. Tak yah pakai perfume pun dah hheheheh.... 

Tak dpt komisen pun dr p&g promote ni.... hanya suke2 je hheheheh

Friday, April 19, 2013

Apa pada NAMA?

Nama ringkas je.... seringkas empunya diri hehhe.. "ROSALINA" tp walaupun pendek, mcm2 nama yg kenalan atau famili panggil...

Abah panggil Salina. Arwah mak panggil Sal. Kakak2 mostly panggil Salina. Tp ada yg panggil Tut heheheh ada sejarah disebalik panggilan tu. Terjd bila aku gaduh ngan kakak sorg ni, so bila dia nak mention nama aku kat kakak lain atau mak... dia akan ckp camni 'ckp kat tuuutttt tu suruh dia.....' Hheheheh...so melekat sudah panggilan tu. Dannnn... aku pun mention nama dia Tut gak hahahah.... ntah pape!

Kawan2 sekolah panggil Ros. Cikgu2... pun sama. Tp dulu aku ada 1 grup ni. Kira togeder geder selalu ke mana2... di situ aku dipanggil Iena.

Cite kwn opis lak... bab ni yg lawak eh bila si Tila ni panggil aku Ana. Yg lelain panggil ros je. So bila nak berborak ngan si Tila ni aku nak bahasakan diri sebagai apa? ANA ke ROS? Hehhehe.... sampai sekrg klu reply email dia aku sendiri konpius nak bahasakan diri apa.

Bukan tu je... bila aku kenal ngan asben aku dulu, aku letak nama sebagai Aly. Hahhaha gatai kan ubah2 nama. So famili belah asben panggil Aly. Hehhehe... jd keliru bila biras aku ialah kwn opis asben aku yg mana dia dan yg len sume panggil aku ros. So bila kat rumah mertua dia nak panggil aku Aly atau Ros? Hhahahah... belum penah dgr dia panggil aku
Aly. Musykil gak dia mention nama aku kat adik2 ipar kitaorg ni apa eh. Lupa nak tanya heheheh... dan yes! Adik ipar aku yg suami biras aku ni panggil aku apa lak ye? Ros ke Aly? Hhahaha! Korg yg bc klu konpius sila ulang baca. Takkan nak buat gambarajah.

Now masuk opis baru... Juan selaku bos aku ni rapatlah ngan famili aku so dia dah biasa panggil dgn nama Salina. Bila start keja, dia kenalkan aku kat bos lg satu dgn nama Salina! Ohhh.. ok. Nampak takder problem. Tapi dtglah staff baru, yg mana dia kawan kepada asben aku dan dia panggil aku Ros... so kat opis apa jadi? Hahhaha maleh nak ulang kejadian... Ros -Salina ekekkekeke.....

Apa pun nama aku.... aku tetap aku. Takder bezanya hhehehe... 

Yang penting asben panggil aku Ayang. Dan semoga ia akan kekal hingga akhirnya....


Friday, March 22, 2013


Ni gambar lama.... tapi korang yg tengok gambar ni jgn ingat kitaorg ni mcm taksub sgt, sampai beria2 letak bunga penuh satu pusara. sebenarnya anak2 mak kan ramai. so memasing dtg bwk sikit bunga pun dah jadi penuh rumah mak ni. Dan sangat terharu bila abah dtg setiap jumaat! so abah akan cite hari sekian2...ada kakak2 yg dtg dia temankan jugak. Mak.... klu lah mak tahu apa kata hati abah kan....

Alhamdullilah.... raffiq ngan ecah dah hafal surah Al Fatihah. Jadi hari tu abah dgr dorg baca Al Fatihah tuk mak, abah senyum je..... Sekrg ni, raffiq tgh menghafal Ayat Kursi pulak... semoga dipermudahkan...Amin



Sent from Samsung tablet
SAHABAT

Ecah nya kawan kat sekolah... tapi bukanlah best fren pun. sbb masa ecah nak ambik gambar, dia dok tgk je. so ajaklah dia bergambar sekali...  

Gambar hiasan semata2... Sini saja nak cite alkisah tentang SAHABAT

Sahabat??.... tak semua kawan leh jadi sahabat kita. Ada sekadar menjadi teman sekerja, teman shopping, teman berbual... tp untuk betul2 menjadi Sahabat tu payah sgt nak cari. Dulu masa zaman sekolah byklah sahabat2.... 1 geng... siap panggil Along, Angah lah... tp bila habis sekolah sume menyepi. Sekrg dpt contact pun melalui FB. 

Sahabat itu ada di kala susah dan senang kita. Sahabat itu bukan yg susah bersama kita dlm masa yg sama nak ambil kesempatan pd diri kita... Bukan juga lari bila air mata kita mengalir, malah yg hanya hadir bila kita hidup selesa...

Teringat akan sahabat2 yg tetiba hadir membantu, meringankan beban... sahabat yang tidak disangka2... mereka datang tanpa diundang, hadir tanpa dibayar, datang seikhlas hati... mereka yang digelar Sahabat...

Terimbas juga 'sahabat' yang hadir kemudiannya mengambil kesempatan... menambah duka... yang mempunyai agenda sendiri...yang mempunyai matlamat dan kepentingan sendiri...

Hidup ini yang lepas dijadikan pengajaran... mungkin menjadikan kita insan yang lebih berhati2 di masa akan datang. Mungkin kita akan lebih memahami hakikat hidup... dunia tidak seindah yang kita fikirkan kadang kala... terselit dugaan, cabaran dan rintangan... hadapilah dengan kekuatan diri, ketabahan emosi... Allah merancangkan yg terbaik buat kita...

Teman mungkin kita ada beribu... tp dlm beribu belum tentu 1 pun kita miliki sebagai sahabat di dunia dan akhirat. 






Sent from Samsung tablet

Seronok bila dapat berkelah. Entah apa angin puting beliung asben, diajak nya bawak budak2 gi mandi sungai. Seronoklah dorg kan.... Boleh jadi acara mingguan...tp tgk jugaklah, pasni papa dorg dah start bz...

Walaupun air cetek, tapi oklah tuk budak2 kan... dalam2 krg lemas lak. Ecah tu dah baper gelen air dia telan. Bila pk baik buruk berkelah ni...hmmmm ntahlah, bawak salah...tak bawak kesian... Tawakal jelah...semoga dilindungi Allah S.W.T




Sent from Samsung tablet

Pink velvet di tengah mlm....

Semlm tgh2 malam rasa mcm kelaparan lah pulak kan... kek ada sebijik dlm fridge. almaklumlah, yg dok umah sume bukan jenis melantak kek. masing2 ikut mood je...

Makan pun cikit je ni... potongan paling nipis hehhehe....

Mkn jgn ditahan, krg hilang nikmat makan, nyesal kemudian hari tak dpt nak merasa sume tu...

Tapi nasiblah ros bukan jenis suka makan manisan mcm ni... maunya bdn naik berkilo2 kan.... yg sekrg ni pun naik mcm belon dah...stress bila org tegur kata badan dah naik... nak2 lak bila tetiba asben bukak album kawen... leh lak kuar ayat "dulu awk kurus ek" haihhhh sentap2....





Sent from Samsung tablet

Thursday, March 21, 2013

clker.com

Makan Sopan Atau Control Ayu??

Masa tgh makan aritu adalah sekumpulan budak perempuan ni mkn kat meja sebelah. Mula2 tgk ok jelah, mkn mcm biasa, hu ha hu ha borak2 sampai tersedak2, tersembur. Sekali tetiba dtg 2 org lelaki mkn meja bertentangan dgn diaorg. Tetiba rasa mcm pelik lak... senyap pulak dorg ni, ckp pun control2, ala2 ayu gitu... Duduk pun jadi tegak, cover perut boncit kot hhehehe....<selalu cover gak...> tp motip??? nape bila ada lelaki baru nak cover2 mkn? hipokritlah korg ni. plastik eh...

Be yourself... Mungkin kita perlu bersopan semasa mkn diluar. Terutama utk jaga air muka pasangan kita. Yelah...taklah org sebelah2 kata "ehhh buruk benor bini dia mkn...." kan... so nak mkn tu cukuplah sekadar bersopan...jgn gelojoh.... dan tak perlu control ayu. gedik okay. tp lantaklah klu korg teruskan. tu cara hidup korg. plastik sintetik hoho.... cuma jgn lak nnt bila dah kawen, terkedu laki korg tgk korg mkn. yelah dulu2 masa kenal punyalah control giler. kunyah mkn pun sebutir2 hhehehehe tp sekrg burger sebijik pun leh habis 3 suap wakakakakak.....




okay.... abaikan muka..fokus pada jam je ek... Jam ni baru beli semlm. Teringin sgt jam ala2 gelang emas, padahal gelang kat umah tu tak terpakai pun. Pusing2 jalan 2 3 kedai jam, minat lak kat si TITAN ni. cute kann... jam tu, bukan tuan jam hoho...

Mekasih kat suami terchenta coz belikan jam ni.... psssttt... ni bukan hadiah beday kan kannn.... Tauke kedai kata jam TITAN ni buatan tangan... so limited edition.... klu dia tipu daku hampuk dia. tak kisahlah kan klu satu lg jam tu harga dia rm700++. huhu....tak berbaloi lak baik tambah duit beli hp muahahah.... 

Harga jam ni... selepas 10% diskaun rm400... boleh lah kan.... bukannya suka tukar2 jam. agak2nya jam ni pakai hingga tua kot.

Ok... sekrg ni jam kat atas meja. dok situ diam2... masih lom biasa pakai jam2 ni.





Sent from Samsung tablet

Wednesday, March 20, 2013

Lihat2.... ku di sini, semakin gemuk kah? atau masih maintain sedang2 saje hehehehe.... if uolls nak kata ros poyo or anything... whatever...i dun care... I, Me, Myself.... ok poyo2!...

1stly tgk berapa baju pakai ni, hmmm... 3 helai ok. only at office. Klu nak turun mkn atau gi coop, tak pakai le blazer tu kan. Opis ni sejuk sgt. tgh dlm pk2 nak pakai sarung tgn, stokin ala2 org eskimo ngeh ngeh ngehhh....

2nd Spec baru. spec lg...setahun sekali ke hapa. Nasiblah spec sekrg murah2 belaka ye dak? klu dulu zaman sekolah....nak buat 1 spec rm300 lebih. dan saat dulu rm300 tersangatlah byk. Tp sekrg.... promo rm98 satu pun ada. buatlah 5 kaler frame dia. leh tukar2 pakai setiap hr ye dak???

3rd... ok... opis baru ni sgt ok berbanding opis lama. senang nak mkn kat cafe, ada kedai coop kat bwh, ATM ada, segala kemudahan ada... terutama Surau. sgt best sbb dpt solat berjemaah Zohor ngan Asar.

4th... Oh My English.... nampaknya keja sini perlukan berkomunikasi dlm english... try ok... ros bab baca, dgr... sume ok dlm english. Tp bab nak ckp balik aiyoooo daku tak kopiden. tulah...kecik2 abah suruh baca sorat kabar BI, g belasah Ujang! kan sudahhh.... Abahhhh....daku nyesal huhu... takpe2... lama2 oklah ckp ompotih ni. mana taknya, sehari kena call berpuluh org...dan kebanyakan.... cina. hmmmm.....

5th... speechless huwaaaaaaaaaawawawa.....







Sent from Samsung tablet
KEMAS ecah

Last week sekolah ecah ada wat perjumpaan bersama2 5 kemas dlm kawasan Jeram rasanya... ntahlah, bab sempadan2 daerah ni daku fail. Agak meriahlah kan sbb 5 sekolah, berbanding perjumapaan sebelumnya cuma 1 sekolah... 6 org je yg datang hhahahha... ros salah sorg dan tak memasal kena lantik jd AJK. tak minat benarnya, lgpun bekerja, takde masa nak sangkut dgn aktiviti2 sekolah nnt. cukup2lah masa sekolah dulu hehhehe....

gambar 1st kat atas tu budak2 koir tgh nyanyi lagu sekolah, lagu 1 Malaysia... nampak dak si ecah hujung tu.. dia sebenarnya tak terlibat dgn budak2 koir ni, tp disebabkan cikgu dia tgk dia beria2 nyanyi...hhehehe cikgu dia tarik dia masuk barisan koir. taraaaaa... pict no 2 menerangkan segalanya. Ecah pun semangat je nyanyi kan.. tak takut lak org ramai hhheehhee... chaiyokkk ecah!


Pertandingan mewarna, ecah cuma dpt hadiah penyertaan.... takpe, janji dia happy... love you ecah!

Nape pilih KEMAS? dulu masa rafiq 5thn masukkan dia tadika Sri Mutiara Intelek Montessori... Ok, mmg bagus. tak nafikan. rafiq 6 bulan belajar dah boleh eja sikit... 8-9 bulan dia dah boleh membaca. Bagus jugak dlm english. dannnn raffiq belajar bahasa cina. Matematik? terbaek. raffiq dah buat pengiraan mcm budak darjah 1. ok... yuran bulanan 150... 3 bulan sekali jadi rm300. hhehee.... bukan masalah. tp bila tahun ni rafiq dah masuk pra sekolah, ecah kenalah daftar Kemas. sbb pra sekolah ni sebelah Kemas. dan...yg sedihnya kawasan ni takder tadika swasta. Pra sekolah rafiq kat bukit ceraka. lainlah kalau kawasan Puncak Alam... berlambak okay. Nak tadika apa ... sume ada. 

Tapi .... nanti sambung. keja lah... bos dah panggil





Sent from Samsung tablet

Ini namanya Meatball Spaggetti... Sedap. sambil mkn dok belek2... apa dia letak eh dlm ni. mcm ada carrot... sbb ada mcm manis2 sikit... 

Restoren ni kat ngan Econsave Alam Jaya. Nasi Lemak Habibi. Tp kebanyakan makanan dia agak manis sikit... Mkn ni ganding ngan air asam spearmint. hmmmm...best... dah dua kali menu ni masuk perut hehhee...





Sent from Samsung tablet

Saturday, March 16, 2013

Seriusly ros suke sgt dgn produk coway yg ni. Senang keja, tak yah lah nak masak air, letak dlm bekas then masuk fridge lg bg sejuk.... dia ada air panas, suhu bilik dan sejuk. 

Kontrak selama 2 thn, tiap bulan byr rm100 kat dorg. Kira mcm sewa jelah kan.... rugi? Hmmm... pd ros, utk dpt air yg berkualiti, mudahkan keja... rm100 berbaloi okay.

Kenapa tak beli cash? Hhehehe.... penah beli cash satu produk filter air.. bila sampai saat tukar filter dlm tu, senak jantung.... tp klu sewa mcm ni, tukar, service, rosak ke sume sykt coway tanggung. Masih rasa rugi? Hhehehe pk2 kan.

Sekrg ni takde dah "mamaaaaa tuangkan air".... dgn adanya coway ni, dorg ambik air sendiri. Jgn risau, air panas boleh di lock. Cehhh terlebih promote lak.

Hmmm... klu korg nak pasang benda alah ni, leh ros bg contact number budak coway ni, penerangan bagus dr budak ni. Cepat proses dia...


Sent from Samsung tablet

Tuesday, March 12, 2013


tgk2! brand ni... sapa tak kenal produk ni sekrg? nak kulit cantek berseri2, putih2 melati? hhehehe bukan nak promot okay. Baru jap td call kakak ros. just nak borak2 ngan dia. Sekali dia ckp abah guna produk ni. So far ada perkembangan positip. bukan positif 2 line dpt baby ek. Actually abah ada problem kat jari dia, tak leh bengkok. so lepas mkn produk ni jari dia dah ok. sekrg dia nak teruskan sbb sejak 2 3 menjak ni dia kena vertigo. hope this product sesuai tok dia.

Then biasalah.... benda teruja ginikan... kita pun cite kat bos. Dia pun taulah serba sedikit pasal produk ni. Excited tau cite hhahaha. Tau apa pesanan penaja dr dia? "cuba email SNE ni dia nak join exhibition kita tak?" Haaaa! ambik ko. tulah, klu otak bos tu dah bisnes je... apa pun jadilah. Sambil selam minum air ye dak?... hhehe menurut perintah. Ros pun tak terpk dr td. wakeup2! haihh.... otak kasi cergas sikit bekerja ye....

ok SNE, i dah email u, so harap u nak join kitaorg hehehe... mcm dia baca blog ros ...

psttttttttt.... nak putih2 melati pakailah produk ni. tak kiralah apa produk nak pakai pun kan... jgn pakai pelaris muka sudah... minyak dagu ke... huhuhu takuttttt! syirik tau. jauhilah kita dr perkara2 di luar landasan Agama Islam....

Thursday, February 14, 2013

Mana Jari



Mana Ibu...Mana Ibu?
Sini Saya...Sini Saya...
Apa Khabar Awak?
Khabar Baik Saya...
Lari Sembunyi...


Mana Telunjuk...Mana Telunjuk?
Sini Saya...Sini Saya...
Apa Khabar Awak?
Khabar Baik Saya...
Lari Sembunyi...


Mana Tengah...Mana Tengah?
Sini Saya...Sini Saya...
Apa Khabar Awak?
Khabar Baik Saya...
Lari Sembunyi...


Mana Manis...Mana Manis?
Sini Saya...Sini Saya...
Apa Khabar Awak?
Khabar Baik Saya...
Lari Sembunyi...


Mana Kelingking...Mana Kelingking?
Sini Saya...Sini Saya...
Apa Khabar Awak?
Khabar Baik Saya...
Lari Sembunyi...


Tak taulah lirik ni betul ke idak kan... tapi ni lah yg ecah nyanyi hari2... suweeeettt lah sgt tgk dia gerak2kan jari dia

kalau nak dgr camner bunyi , cara dan rentak lagu ni leh tonton youtube adik ni...


Sent from Samsung tablet

Tersentap okay...

Mcm biasa turun lunch... turun time gini syoklah kan... tak ramai org... lauk pun banyak lagi. Ada lak lauk fav sentiasa menanti. Orang apa ek yg niaga ni? Lauk2 dia mcm ikut citarasa ros je hehhe... org negeri ek ekkk.... walaupun ada satu lagi tempat mkn... dan dikatakan lg murah, lagi suke yg kat sini sbb tempat dia selesa, lauk sedap...klu mahal pun lebih rm0.50 je dr sana. Tak tapau, mkn kat situ sesorg... mkn pun bukan lama sbb ambik sikit je buat alas perut...

Bukan nak cite pasal makan... ehhh... td ambik ayam masak merah ngan acar nenas nyummm nyum... teringat arwah mak suke mkn acar nenas. mak penah request suruh buat pastu dia simpan dlm fridge... dua tiga hari dia mkn acar tuh ngan nasi... mak tau tak?? sal pun suke hehheheh...

eh bukan nak cite pasal makan lah.... td tgh mkn lalu lah satu stretcher dgn sorg yg tgh sakit atas tuh. nampak dorg sambil jln sambil buat CPR... nampak mcm tenat je. Semoga dia sembuh... sian wife ngan anak2 dia kan... yelah pepgi gi keja ok je... tau2 kat opis jd camtuh...

tgh layan nasi ngan ayam masak merah fav ros ni terus tersentap. tekak rasa tersekat.... nak mkn pun terbantut. terus teringat arwah mak masa kitaorg tukar wad dia ke icu sbb makin tenat... air mata dah bertakung huhu cover2.... kuatkan hati ehhh.... kuat2...jgn nanges.... makk.... :'( sesungguhnya kehendak Allah membatasi segala kehendak manusia...Dia tahu apa yang terbaik utk mak....untuk kami...

okay... blah naik opis...letak sudu, garfu ecehhhh mkn mcm omputih... taklah... krg klu tak guna sudu nnt nak kena jln masuk lg cuci tgn lak...kena lalu dpn2 org tgh mkn... segan lah kan hhahaha.... tau tak ros pemalu hehhehe caya2! jgn tak caya. wanita biarlah malu bertempat ye takkk???

sekian saje dr saya yg baru tersentap jiwa raga....

Wednesday, February 13, 2013

Jalan Jalan CNY


Ni malam sebelum CNY. Hari jumaat, bos bg half day... baiknya bos. so suweeeeettt kan.... So dah halfday, tp asben lak kena keja mcm biasa, ambik kesempatan ni ajak abah gi lunch. Abah baru sehari lepas operate kataraks. Alhamdullilah berjalan lancar. Tunggu lg sebelah mata lak nnt. Kos operate??? jgn ditanya. korg google lah. len tempat lain kos dia. capai riban2? konpem! hehhehe takpe...abah kami ni sorg je. Sampai keramat lepak jap, pastu gerak ke Jusco Setiawangsa.... pssssttt sejuknya opis ni nak taip pun beku jari, lunch time ni ... yg ikut anak buah ayu, kakak agel ngan anak dia si tenteng zara hhehehe... Lunch kat Bawang Kecik Jusco. Makan ikan bakar...abah kata sedap! pastu antar abah balik rumah. Petang tu ambik asben kat lrt huhu tak mo masuk KL. jem gilos. Kami berdua dating kat Benjiana Steak House Setiawangsa. Dulu2 selalu makan sini. Sampaikan org kat situ pun kenal dah. tp sekrg sume org baru.... makanan pun dah mcm2. Beli tutti frutti then order ciken chop, homemade burger, ngan satay hehhee... pas mkn balikkk....
budak kecik ni malam raya cina dia semput. makan limau banyak sgt kot. dua kali sedut gas huhu....ecah...ecah... ehhh silap... cacha rania! ngada budak ni bila start sekolah... takleh panggil ecah. kena panggil cacha rania
okayyy jgn ditanya...semput2 pun nak mandi sungai kan.... haihhhh... pas lunch tak tau nak gi mana kitaorg bawak dorg men roller blade kat tasik shah alam. 1st time gi situ. rasanya baru je kot lunch pastu kami mkn kat Kedai Kopi situ. hmmm... ambik snack jelah kan. ciken wings ngan mushroom soup... pastu baru gi templer mandi sungai. cadang nak gi ulu yam. mcm jauh sgt pulak kan...
Balik dr templer kami singgah mkn kat Nasi Lemak Habib Alam Jaya. Sedap... Raffiq mkn nasi lemak licin... mama dia makan Meatball spageti... Boleh mkn lagi kat situ sbb selesa, tandas bersih... harga.... oklahhhh.... nasi lemak berlauk 2 pinggan, mushroom sup, spageti, ice blend oreo, lemon ais, nescf ice.... dlm rm50. 
Spaghetti Meatball





Sent from Samsung tablet

Sunday, February 10, 2013

magnum


ok2... tau eskrim ni sedap... gambar ni masa kat opis aritu...pinjam jap jd gambar hiasan hehhe.... sebenarnya nak cite pasal rasa bengang ngan staf kat tempat mainan budak2 tesko setia alam. huhhhh!! masa tu ecah dok sibuk nak eskrim tu. so ros pun tanyalah baper 1? dia buat bodoh, cari kunci fridge tu. pastu tanya lagi.... baper 1? dia buat bodo lg. pastu masa dia nak bukak fridge tu, tanya dia lg.... berapa ringgit satu? dia buat muka bodoh lg... pastu bila dia bukak fridge tu terus dia sebut rm4.
waaahhhh ko dgr lah maknanya kan org dok tanya2 tadi. ecah ambik satu.... ros dengan terhegeh2nya kuarkan duit dr bag. buat lambat2 biar ko rasakan nak menunggu kan.... mmg cipanzi. siyus menyampah tgk muka dia. pk cikit org tanya tu nak standby kuarkan duit lah kan!! ko nak wat cara camtu mungkin sbb ko dah nyampah org dok tanya harga tp tak jd beli.
1 ko pk sikit.... tak sume org rasa berbaloi beli eskrim harga rm4.... so klu org tak jd beli tu kira nasiblah kan....
2 sepatutnya ko kena letak harga dekat brg yg ko jual okay
haihhhh.... pas kuar dr situ, rafiq lak nak eskrim.... terus tarik rafiq masuk beli dlm tesco.... 10 sekali terus beli... puas hati! 10 yg mini magnum lah hahhaha....



Sent from Samsung tablet
Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...