Thursday, February 14, 2013

Mana Jari



Mana Ibu...Mana Ibu?
Sini Saya...Sini Saya...
Apa Khabar Awak?
Khabar Baik Saya...
Lari Sembunyi...


Mana Telunjuk...Mana Telunjuk?
Sini Saya...Sini Saya...
Apa Khabar Awak?
Khabar Baik Saya...
Lari Sembunyi...


Mana Tengah...Mana Tengah?
Sini Saya...Sini Saya...
Apa Khabar Awak?
Khabar Baik Saya...
Lari Sembunyi...


Mana Manis...Mana Manis?
Sini Saya...Sini Saya...
Apa Khabar Awak?
Khabar Baik Saya...
Lari Sembunyi...


Mana Kelingking...Mana Kelingking?
Sini Saya...Sini Saya...
Apa Khabar Awak?
Khabar Baik Saya...
Lari Sembunyi...


Tak taulah lirik ni betul ke idak kan... tapi ni lah yg ecah nyanyi hari2... suweeeettt lah sgt tgk dia gerak2kan jari dia

kalau nak dgr camner bunyi , cara dan rentak lagu ni leh tonton youtube adik ni...


Sent from Samsung tablet

Tersentap okay...

Mcm biasa turun lunch... turun time gini syoklah kan... tak ramai org... lauk pun banyak lagi. Ada lak lauk fav sentiasa menanti. Orang apa ek yg niaga ni? Lauk2 dia mcm ikut citarasa ros je hehhe... org negeri ek ekkk.... walaupun ada satu lagi tempat mkn... dan dikatakan lg murah, lagi suke yg kat sini sbb tempat dia selesa, lauk sedap...klu mahal pun lebih rm0.50 je dr sana. Tak tapau, mkn kat situ sesorg... mkn pun bukan lama sbb ambik sikit je buat alas perut...

Bukan nak cite pasal makan... ehhh... td ambik ayam masak merah ngan acar nenas nyummm nyum... teringat arwah mak suke mkn acar nenas. mak penah request suruh buat pastu dia simpan dlm fridge... dua tiga hari dia mkn acar tuh ngan nasi... mak tau tak?? sal pun suke hehheheh...

eh bukan nak cite pasal makan lah.... td tgh mkn lalu lah satu stretcher dgn sorg yg tgh sakit atas tuh. nampak dorg sambil jln sambil buat CPR... nampak mcm tenat je. Semoga dia sembuh... sian wife ngan anak2 dia kan... yelah pepgi gi keja ok je... tau2 kat opis jd camtuh...

tgh layan nasi ngan ayam masak merah fav ros ni terus tersentap. tekak rasa tersekat.... nak mkn pun terbantut. terus teringat arwah mak masa kitaorg tukar wad dia ke icu sbb makin tenat... air mata dah bertakung huhu cover2.... kuatkan hati ehhh.... kuat2...jgn nanges.... makk.... :'( sesungguhnya kehendak Allah membatasi segala kehendak manusia...Dia tahu apa yang terbaik utk mak....untuk kami...

okay... blah naik opis...letak sudu, garfu ecehhhh mkn mcm omputih... taklah... krg klu tak guna sudu nnt nak kena jln masuk lg cuci tgn lak...kena lalu dpn2 org tgh mkn... segan lah kan hhahaha.... tau tak ros pemalu hehhehe caya2! jgn tak caya. wanita biarlah malu bertempat ye takkk???

sekian saje dr saya yg baru tersentap jiwa raga....

Wednesday, February 13, 2013

Jalan Jalan CNY


Ni malam sebelum CNY. Hari jumaat, bos bg half day... baiknya bos. so suweeeeettt kan.... So dah halfday, tp asben lak kena keja mcm biasa, ambik kesempatan ni ajak abah gi lunch. Abah baru sehari lepas operate kataraks. Alhamdullilah berjalan lancar. Tunggu lg sebelah mata lak nnt. Kos operate??? jgn ditanya. korg google lah. len tempat lain kos dia. capai riban2? konpem! hehhehe takpe...abah kami ni sorg je. Sampai keramat lepak jap, pastu gerak ke Jusco Setiawangsa.... pssssttt sejuknya opis ni nak taip pun beku jari, lunch time ni ... yg ikut anak buah ayu, kakak agel ngan anak dia si tenteng zara hhehehe... Lunch kat Bawang Kecik Jusco. Makan ikan bakar...abah kata sedap! pastu antar abah balik rumah. Petang tu ambik asben kat lrt huhu tak mo masuk KL. jem gilos. Kami berdua dating kat Benjiana Steak House Setiawangsa. Dulu2 selalu makan sini. Sampaikan org kat situ pun kenal dah. tp sekrg sume org baru.... makanan pun dah mcm2. Beli tutti frutti then order ciken chop, homemade burger, ngan satay hehhee... pas mkn balikkk....
budak kecik ni malam raya cina dia semput. makan limau banyak sgt kot. dua kali sedut gas huhu....ecah...ecah... ehhh silap... cacha rania! ngada budak ni bila start sekolah... takleh panggil ecah. kena panggil cacha rania
okayyy jgn ditanya...semput2 pun nak mandi sungai kan.... haihhhh... pas lunch tak tau nak gi mana kitaorg bawak dorg men roller blade kat tasik shah alam. 1st time gi situ. rasanya baru je kot lunch pastu kami mkn kat Kedai Kopi situ. hmmm... ambik snack jelah kan. ciken wings ngan mushroom soup... pastu baru gi templer mandi sungai. cadang nak gi ulu yam. mcm jauh sgt pulak kan...
Balik dr templer kami singgah mkn kat Nasi Lemak Habib Alam Jaya. Sedap... Raffiq mkn nasi lemak licin... mama dia makan Meatball spageti... Boleh mkn lagi kat situ sbb selesa, tandas bersih... harga.... oklahhhh.... nasi lemak berlauk 2 pinggan, mushroom sup, spageti, ice blend oreo, lemon ais, nescf ice.... dlm rm50. 
Spaghetti Meatball





Sent from Samsung tablet

Sunday, February 10, 2013

magnum


ok2... tau eskrim ni sedap... gambar ni masa kat opis aritu...pinjam jap jd gambar hiasan hehhe.... sebenarnya nak cite pasal rasa bengang ngan staf kat tempat mainan budak2 tesko setia alam. huhhhh!! masa tu ecah dok sibuk nak eskrim tu. so ros pun tanyalah baper 1? dia buat bodoh, cari kunci fridge tu. pastu tanya lagi.... baper 1? dia buat bodo lg. pastu masa dia nak bukak fridge tu, tanya dia lg.... berapa ringgit satu? dia buat muka bodoh lg... pastu bila dia bukak fridge tu terus dia sebut rm4.
waaahhhh ko dgr lah maknanya kan org dok tanya2 tadi. ecah ambik satu.... ros dengan terhegeh2nya kuarkan duit dr bag. buat lambat2 biar ko rasakan nak menunggu kan.... mmg cipanzi. siyus menyampah tgk muka dia. pk cikit org tanya tu nak standby kuarkan duit lah kan!! ko nak wat cara camtu mungkin sbb ko dah nyampah org dok tanya harga tp tak jd beli.
1 ko pk sikit.... tak sume org rasa berbaloi beli eskrim harga rm4.... so klu org tak jd beli tu kira nasiblah kan....
2 sepatutnya ko kena letak harga dekat brg yg ko jual okay
haihhhh.... pas kuar dr situ, rafiq lak nak eskrim.... terus tarik rafiq masuk beli dlm tesco.... 10 sekali terus beli... puas hati! 10 yg mini magnum lah hahhaha....



Sent from Samsung tablet
Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...