Thursday, September 27, 2012

Citer 5 minit

Selalunya tiap tahun akan dpt 1 moon cake yg cantek mcm ni. Dan mmg akan bg pd arwah mak.
Tp tahun ni?...
Sent from my BlackBerry® smartphone

Saturday, September 22, 2012

Cite 5 minit

Bwk blk menan2 dr rumah arwah mak... Tetiba ecah kuar kan lego2 ni dah mula pasang.
Terus terusik hati bila teringat arwah selalu temankan ecah ngan alis main lego ni.
Dia akan tersengih2 bila dah siap ecah pasang tinggi2.
Sekrg dia dah xde utk temankan ecah
Sent from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, September 18, 2012

BBQ @ umah ibu mertuaku

mcm2 ada....ketam, burger, sutung, udang, ayam....

kita perap dgn cili sos thai+sos tiram+kicap manis+garam+aji(ntah sejak dua tiga hr ni terguna lak)

bakar ikut turn ekkk.... nyum2...

tak lengkap klu takder coleslaw ni...

apa pun sgt best sbb kami buat bakar2 ni tak plan pun dr awal. mula2 hr sebelum nya si dia ajak gi ulu yam bawak anak2... tp bila dia bgn je leh lak dia buat muka tak bersalah ajak buat bbq. so apa lagi kita setuju jelah kan....gi econsave(paling dekat) sgtlah 'save' budget...terbang rm150 duit dia kena pau jajan, choc calcium lagi hhahaha....

elok je kuar dr econsave, hujan turun dgn selebatnya siap ribut. habis gerai2 tepi jln sume rosak diterbangkan oleh angin yg kuat. kitaorg gi gak umah mak dia....adik beradik dia sume dah standby...kitaorg bbq bawah atap tepi rumah hhehehehe....

senja tu habis sume kitaorg bedal makan...masuk rumah lepak tgk tv cita apa celop raya...sekali tetiba dgr si dia request nasi goreng nenas....mak mertua dah bg hint suruh gi masak...abg dia siap gi kebun cari nenas fresh dr ladang muahahah...apa lg...masak lerrrr....tuk dia jelah. daku tak lrt nak mkn dah...ntah apa rasa. tgk habis, sedaplah tu kot. heheheh...

Selamat Hari Malaysia.... daku bangga jadi rakyat Malaysia...cuti hari malaysia yg best!

Wednesday, September 12, 2012

Raya @ Umah Kita...untuk Kita-Kita Ajeeee....

Ni kira 1st time wat open house tuk famili. Hehehehe... Almaklumlah kan...dah pindah masuk rumah yg agak selesa sikit...ruangtamu tuh agak luas cikit berbanding rumah lama. So selesalah tetamu yg hadir. Kami pentingkan keselesaan org yg dtg. sian pulak klu berhimpit2 kan...tu yg rumah lama tak penah wat makan2, kenduri kendara. Alasan! hhahaha takkk....tul lah. Mcm umah dulu jiran sebelah buat makan2 depan rumah kami...kami yg tak selesa nak kuar masuk rumah. So kami pun tak naklah ikut jejak langkah jiran yg tak pk kan perasaan jiran2 lain kan kan kannnn....

Walaupunnnnnnn rumah sekrg tak se gah rumah korg2 kan...tak secantik dan sebesar rumah2 korg kan...tp ros tetap syukur ada tempat yg selesa tuk kami berempat berteduh. Yang penting rumah sentiasa kemas, teratur dan bersih lebih penting drpd rumah besar kegabak tp tak terurus...(mekasih kat en asben yg selalu pastikan rumah bersih) <tp dtg penyakit M dia...dia join anak berdua tuh sepahkan umah huhuhuh

Jangan rumah besar2...nnt riak hahhaha


sian...anak buah ku sorg ni juling2kan mata dia

Okay2...ni nak cite raya ke nak cite pasai umah huuhuhuh... Menu aritu wat paling simple...mee bandung. Memandangkan sume famili dah singgah umah kakak dulu, baru dtg rumah ros, jd ros pk dorg mungkin dah kenyang... tp.... ekekekekek... 6 paket mee licin bersama 2 kuali kuah mee bandung. 2 paket ayam goreng pun turut terkorban dlm perut2 mereka...

 Jurugambar profesional tgh layan tetamu, jd ni jelah gambar yg ada
Masa ni tgh kelam kabut...sume lom ready lg, dorg dah serbu

Disebabkan ada yg tak penah tgk rumah ros, tak penah tgk dinding damask tuh, jd banyaklah soalan2 kena jawab. "eh camner buat ni".... "ni pakai apa"... dan paling haru time tuh gak kena cite camner nak wat step by step! hhahahaha
Dinding damask yg cantek kan...puji jelah sendiri...takder org nak puji kan kan :p

Yang budak-budak kecik sume sibukkan diri dlm bilik rafiq ngan ecah. seronok dorg mengerjakan bilik rafiq.
Mmg jenuhlah papa dia kemas balik lepas tuh hahahaha..

Habislah bilik raffiq mamaaaa!!... takper rafiq, nnt 'mama' kemas balik ek

 Ecah lak sibuk packing baju nak ikut mummy dia balik. waduh2...anak sorg ni...


Masih tak cukup ruang, still ada yg terpaksa parking luar rumah hmmm.... sian dorg kan. nasib hujan, taklah panas luar tuh.








Mekasihlah sbb sudi singgah di rumah kami ni...

Wednesday, September 5, 2012

Raya @ Saujana Utama

Raya kedua adik beradik bersama abah ke rumah kakak pertama... ruginya rasa sbb tak dpt join dorg. Sbbnyaaaa... ros tgh sibuk menyediakan hidangan utk dorg dtg pd petangnya nnt. Rumah ros ngan kakak ni tak lah jauh...dekat je...tp mcm jauh gak lah hehhehe....

Nampak dekat tp jauh huuhuh... kekdg mcm berdalih2 memasing nak singgah. Takpelah...sekurgnya ada kakak ros yg dok dekat ngan ros kat sini. Tak lah rasa terpinggir sgt hhahaha....

Layan gambar raya ke2









Hmmm... takut itu dtg merentap jiwa!

Beberapa hari je lagi nak raya...tiba-tiba dapat khabar abah masuk spital. Rasa mcm nak tercabut nyawa dgr. Dah lah kebelakangan ni abah asyik mimpi arwah mak...

Drive selajunya ke GH. Mmg pk dah JPJ ngan polis wat road block. Saman pun saman laaaa....tak pk apa dahhh....klu polis tahan masa tuh klu jenis takder belas kasihan tak tahulah kan...sbb tgh menangis sakan masa tuh.

Sampai GH tgk keadaan abah mcm ok. Lega sikit tgk dia dah stabil. Dlm hati tuh mmg banyak2 doa...panjangkah umur abah... mak baru jer pergi kan....

Lusanya abah kuar wad. Raya tu kami bersama2 dia...


oK Ok jOM bOrAk rAyA!

org dah nak habis raya, kita baru tergedek2 masukkan gambor raya kan...layan jelah...

Raya pertama seperti post seblm ni yg ros katakan kami adik beradik beraya di rumah arwah mak. Raya terakhir kami sume bersama di rumah ini. Lepas ni tiada dah rumah ni lagi....Sedih tu mmg lah sedih kan...tp nak wat camner. Rumah ni menggamit seribu satu kenangan bersama mak. Dah mula dah air mata nak menitik...

Antara picture2 raya di rumah arwah...














kami beraya dgn tawa dan senyuman tapi tangisan di dalam hati....



Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...