Tuesday, May 31, 2011

Demam Selsema


Demam lagi... semlm mcm dah ok.. ni td badan rasa lemah jer... Lunch terus gi surau, tido. Sedar2 kul 2.10pm. Erkkkk nasib bos takder minggu nih. Hehehehehe...telan panadol 2 bijik seblm tido td, nampak mcm dah kebah ni, mlm nih leh ar gi Pasar Malam cari Ayam Uncle Bob. Suke tol chasha sekrg mkn ayam tuh. Mama dia pun layan jer hhahahaha....

Sedap nih.... try arhh klu belum penah mkn.
Model Of The Week
Nama: Nurul Alis Dhiyaa
Umur: 2 Tahun

Anak Bujang Mama!
Malam td masa nak tido dgr raffiq tersedu2... heran lak ros. Tak marah apa pun, ajak tido jer...tak kan nangis kot... Tanya lah dia "Raffiq naper, nangis ker"... dia jawab "Tak lah mama..manede... Mama yg nangiskan.." Aikkk kita alik yg kena. Huhuhuhu... mama tahu raffiq nangis, dan raffiq mmg pandai cover...dan... mama tahu naper raffiq nangis  :'(  Sorry sayang...
Chasha dan Ayam
Kalau sebut ayam, takder yg menghairankan... tapi kali nih nak cite pasal chasha bila dah 'dibenarkan' mkn ayam. Sebelum ni chasha tak leh mkn ayam, ikan, daging... cuma leh mkn sayur2 jer. Kekacang pun tak leh. Pernah sekali dia mkn kuaci, kacang rebus... satu badan naik ruam. Chasha ada ekzema dr dia baby lagi. Memang teruk sgt keadaan dia yang satu badan dr kepala sampai kaki bernanah dan merah2. 

Ada sekali bawak gi berubat kat Melaka, Alhamdullilah nampak dah kurang sikit. Tapi tulah, dia still kena jaga mkn. Tapi sekrg sikit2 cuba bg dia mkn ayam. nampak mcm ok.... so chasha lepas nih dah imune ngan ayam hehehehe. Tapi seafood mmg kena elakkan. Hari tu dia mkn burger ikan huuhhuhu satu badan naik ruam2 balik. Nasib ada elomet cream. Beli jer kat farmasi. Mmg serasi dgn kulit chasha dan cepat jer hilang ruam bila sapu.

Pict ni baru ambik semlm. Tengah2 mlm dua beradik nih mintak nasi ngan ayam. Goreng ayam tepung ngan wat sup kentang. Habis nasi sepinggan penuh dorg mkn. Chasha lak dgn sukenya ratah ayam... 


LABIB

Tetiba terasa nak makan Nasi Kabsa Kambing kat Labib Taman Melati. Sedap dan menyelerakan. Tapi nak mkn kena tunggu lain hari. Sekrg tgh ON DIET. So tak leh mkn mcm2... Dua tiga hari ni asyik bedal nasi. Ishkkk... nak turun 1 kg punyalah payah... klu naik 10kg tuh laju jerkkk....

anggaran harga: RM50 untuk 2 orang

Monday, May 30, 2011

Salam 1 Malaysia
Cakkk!! mana ros hheheheh...terselit kat belakang huhuhuuh
psssttt unty pegang limau sbb masa ni ada lion dance kat opis

hehheheh asal yg laki sume tinggi2...yg pompuan sume rendah2 huhuhuh

Ni lah sebahagian dr staff opis Ros. Melayu, India, Cina... Best...coz kurg gucip, kurg politik... Takder pun sini men 'tak kawan-tak kawan'.... Happy2 jer. Walaupun kekdg kita rasa tak puas hati dgn sestgh budak opis kita, tp kena pk gak diri kita. Tak sume org puas hati dgn diri kita...Muhasabah diri....

Anggur Malaysia

Setelah 3 tahun, akhirnya tumbuh gak buah anggur depan rumah mak.... Kitaorg tanam kat buaian dpn rumah. Biar jer dia berlingkar kat buai tuh. Harap2 kuar banyak lg buah anggur kat pokok ni. hehhehehe
Gaya Artis
Gaya Artis kena terjah
Hahahahaa... nilah gaya artis kena terjah... "sory!!! i tak berminat, apa2 ckp dgn manager i, later we talk2 ok"
Hari Blur

Ntahlah...ros susah nak memahami diri sesetengah pihak. Try my best to understand people around me. Mungkin bila kita text cara penyampaian tuh jd lain drpd kita berckp secara face to face. Hmm... Maybe maksud dia lain, bila kita baca, jadinya lain yg dimaksudkan. So di situ akan timbul salah faham.

Maaf andai ros tersalah anggap. Hanya insan biasa yg penuh dgn kesilapan dan kekesalan....
Nissan "Test Drive, Drive Me Crazy"

Sabtu lepas 28hb, Nissan showroom sebelah opis ros nih ada buat test drive, pastu ada gaklah derma darah, drawing n colouring contest, ada clown, lucky draw... mcm2 lah. So kitaorg ni dgn rasa penuh keInsanan (hhuhuu ada ke ayat nih) gi derma darah...
Ni bukan kali pertama ros derma darah. pernah 10 tahun lepas ros derma darah...pastu bangun jer terus pengsan. gara2 tak bekpes sebelm derma darah tuh. Alih2 kena masuk air. start tuh mcm pobia sikit nak gi derma.
Jadi kali nih seblm menderma, dah melantak nasi lemak, abis jer derma darah tuh terus bantai nasi minyak... lepak 10min sat pastu baru gerak balik. Semua dlm keadaan terkawal...heheheh. pasni leh derma lagi. Darah ros cepat jer penuh satu pack tuh. tak sampai 5 min hhehehe. Alhamdullilah selamat berbakti. Semoga darah tuh dpt menyelamatkan nyawa seseorg. Amin....

Acara kaler mengaler
 Pomot Sikit... Belilah keta Nissan hehhehehe
Test dulu darah group apa
 Baca dan fahami dulu. Jgn men sain jer mcm org depan ros masa tu
 Isi form...Pastu kena jawab soalan pasal latar belakang kesihatan diri
Masa tgk nih rasa nak muntah jap.... Ngeri lah pulak
 Derma lah darah....:)
 Tu dia...berbuih darah, banyak angin ker hapa hhahahaha
 "Terima Kasih" sila derma lagi hehheheh


Sunday, May 29, 2011




Masa ni sempat bergambar kat umah pengantin... FIFA, Sory fifa pinjam tangga jap nak ambik pict dua beradik nih. Tgklah chasha, punyalah tergedik ambik gambar. ngan lentok pala, badan dia, mulut dia hadehhhhh... ikut pangai sapa lah suke bergambar nih. Apa pun rasa happy masa ambik pict dorg ni. yg sedih, separuh dr pict yg ambik sume rosak. sadis jer pict2 kat pelamin sume rosak.
Selamat Pengantin Baru FIFA!!
Sabtu 28.May 2011, bergegas gi umah Fifa. balik-balik keja sempat lg gi cari hadiah tuk pengantin nih. Siapkan Rafiq ngan Chasha, terus start keta gi umah pengantin kat Taman Keramat. Masuk2 keta tgk jam kul 3.59pm. Hahahhaha agak2 ada lg ker nasi minyak nak jamah nih. Tapi pasal dah dpt jemputan, berdesup ke sana gak. Sampai2, tgk katering nya org dah kemas2. Tp still ada hidangan utk tetamu yg baru sampai mcm Ros. Terus naik bilik pengantin cari Fifa. Sorry ganggu tgh ambik gambar pangantin. Sempat ambik gambar dgn Fifa pastu terus balik tanpa mkn. Bukan tak nak mkn, Tgk si Chasha dah wat hal, tak tahu camner nak control dorg berdua nih. Baik jer alik terus. Asalkan dpt jumpa kejap pun jadilah.... Apa pun Pelamin ngan Pengantin mmg superb!!! Lawa Fifa ngan mata biru dia hehhehehe. Apa pun tak lah kempunan makan nasi minyak sbb sabtu pagi tu kat opis ada buat derma darah kat Nissan Showroom. Kat sana dorg hidangkan Nasi Minyak gak hehehe... Nnt ros cite pasal Derma Darah lak. Dan ada beberapa picture dua beradik nih kat umah Fifa. Selamat Pengantin Baru, Semoga kekal bahagia sepanjang hayat. 

Saturday, May 28, 2011

Mandi Bunga
Selalu dgr org mandi bunga... tapi kali nih, kereta Ros kena mandi bunga. Hhuuhuhuh...Tak leh..takleh... syirik dah tuh bila sampai keta pun nak di mandikan bunga sbb asyik accident. Dalam Islam mana ada mandi2 bunga ni. Tapi sekrg apa2 pun org sibuk nak mandi bunga. Mandi bunga tak salah bila kita berniat mandi tuh nak dptkan khasiat2 dr bunga2 tuh, tp klu mandi bunga sbb nak tolak bala atau sial... mcm mengarut jer kan.... Yelah...setiap yg berlaku datangnya dr Allah S.W.T. Berdoa lah semoga dijauhi drpd bala bencana serta musibah. Bukannya dgn mandi bunga.
picture:google
Dr. Fadzilah Kamsah melalui satu siri ceramahnya beliau, menyebut:
‘Mandi bunga ini dapat menaikkan seri wajah kerana badan manusia itu kembali segar selepas mandi bunga ini di lakukan kerana khasiat yang terdapat pada bunga ini menyerap kedalam tubuh badan’ psssstttt sy dulu selalu mandi bunga siap letak aromaterapi lagi. Hasilnya mmg cukup segar

Takpelah keta.... nak antar gi car wash pun punyalah maleh, ni kan nak bwk gi mandi bunga. huuhuhh... Pasni ni kena lebih berhati2 supaya tak accident. Cuma yg last sekali accident Selasa lepas. Tu pun keta tu duk baik2 jer parking kat dpn umah mak. Tapi mak lak gi reverse dgn bangga terus langgar keta ros. Hadehhh... klu kat org lain leh lagi claim. Ni klu kat mak sendiri apa kes???? Sapa nak bayar? huhuhuuh Leh lak mak kata ros parking kat tepi jln, tak sepatutnya parking situ. Mak oooo mak.... karang anak mak nih mogok tak dtg umah mak baru tahu. Mak pun lenkali buatlah parking bertingkat kat umah tuh, leh ar anak2 mak nih parking bila dtg lepak umah mak.

5 Kali Accident sepanjang lesen dah lepas 'P' hahhahaahah sbb waktu seblm dpt tu, bawak keta dgn penuh berhemah. Teringat lagi kata2 jiran yg keta sy langgar kat tempat parking umah terbang rm600 huhuuhuh...dia kata "awk tuh sy tgk mmg memandu bahaya, tergopoh2". hhehehehe telan ajerlah dgr apa dia ckp.

Okay...selepas ni memandu dgn berhati2...Ingatlah kereta dan orang tersayang

Friday, May 27, 2011

Kita Bersama Berdua
Dulu2 selalu main bersama2. Main masak2.. Rafiq layan jer ar adik dia si chasha tuh. Tapi sekrg main lawan2 Ultraman lak. Chasha lak layan kerenah abang dia yg suke sgt ngan Ultraman. Tapi yg selalu jadi mangsa ialah Rafiq. Maklum lah kan klu chasha dah mengganas jadi Raksaksa hahahhahaha.

Yang Tersayang
Inilah dua insan yg banyak berjasa dalam kehidupan ros. takder dorang sapa lah diri ini... Semoga mereka berdua sentiasa berada dlm keadaan sihat dan dlm lindungan Allah S.W.T. Amin.... Sayang Mak! Sayang Abah!
Jumaat Yang Mulia


Tadi lunch rasa mcm lapor sgt2. Mlm td tak mkn apa2 tu yg nak tak nak dgn tahap kemalasan yg max, gagahkan jugak ajak member gi cari kedai mkn. Drive terus ke Kg Batu Muda kedai Mak Ton tepi Masjid. Leh tahan lauk kat situ. Tapi rasa tak selesa bila tgh mkn tuh dok tgk yg lelaki-lelaki ini masih terconggok kat kedai sambil lepak2 dan makan2. Tak nak solat ker hapa...Haihhhh...... Solat Jumaat yg seminggu sekali pun payah ker.... Hmmm....Beringat seblm Terlewat.

Peyut dah kenyang...sambung tido... ehhh sambung keja!

Hari nih dapat kuali Tako. Bestnya....dah lama order akhirnya dpt jua. Pasni leh leh men masak2 tako.
It's always been about me myself and I
If all relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy to say that our love wouldn't last
That was the only way I knew to that you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I can live without it, I can let it go
Ooh, I did, I get myself into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust and never feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through



So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Wooh Can I get myself into
You make we wanna say

Me a family, a house a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm old and sit next to you.

And when we remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you

Food



The Best ayam cili padi

grandma knows everything!



a house needs a grandma in it

welcome to the world ain!-nekchu

Mama & Rania



my joy of the past
pain of the
present, happiness
and glory
of the future




me.....

Life Never Easy





1..2...3 start!


Keep Calm
&
Read My Blog!


Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...