Thursday, July 28, 2011

Spontaneous #3



Finally!!!!!!!!!
最終的

SP #1  SP #2  

Monday, July 25, 2011

Kenapa Saya Letih Buat Keja???


Kenapa saya letih kerja... Selama beberapa tahun saya telah merungut kerana kurang tidur dan terlalu banyak tekanan dalam hidup, akan tetapi sekarang kini saya tahu kenapa ianya berlaku (the real reason) :


Saya keletihan kerana terlebih kerja... nak tau kenapa? Dibawah ini saya akan tunjukkan kenapa saya mempunyai beban kerja yang lebih dan ianya adalah benar dan bukan rekaan saya.


Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 23 juta orang. 1.7 juta darinya sudah bersara. 
Jadi tinggal 21.3 juta orang. 1.3 juta pula adalah golongan kanak bawah 6 tahun. 
Jadi tinggal 20 juta orang. Dari 20 juta ini, 7 juta masih belajar (tadika, sekolah, kolej, universiti dll). Jadi tinggal 13 juta orang yang boleh buat kerja.
Dari 13 juta ini, 5 juta orang adalah pekerja kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja. Jadi tinggal 8 juta orang yang boleh buat kerja. 
Tolak 3 juta orang yang duduk dalam hutan (tentera darat) pasal diorang nie nak kerja macam mana... tinggal dalam hutan. Dah tinggal 5 juta orang yang boleh buat kerja....


Dari jumlah itu, tolak 2.7 juta orang yang menganggur dan tak der kerja surirumah, pekerja yang kena VSS, orang tua, fresh university student, kena buang kerja dll). Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.
Dari jumlah ini, sebanyak 1,215,512 orang dilaporkan sakit dan kini berada di dalam hospital di seluruh Malaysia (tak kiralah hospital swasta ke atau hospital kerajaan dan ini termasuklah hospital gila). Dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat kerja.... Sekarang ini mengikut bancian terkini, terdapat 1,084,486 orang di
dalam penjara dan Pusat Serenti di seluruh negara. Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja... Dan 2 orang itu adalah awak dan saya.. 
Dari dua orang ini... awak SEKARANG INI masih duduk depan komputer; 
main internet,
main games dlm fb,
reading jokes,
membaca email, 
masuk entry blog,
main chat,
BerFB kat groups
dan tak buat kerja langsung... jadi tinggallah SAYA sorang yang buat kerja dalam Malaysia ni... mana saya tak letih!! Jadi sedarlah skit.... dahhhh..!!! pi buat kerja!!!

Saturday, July 23, 2011


selumber sat #1
Sulember punya orang!... korg tgk je pun dah faham kan malas nak cite panjang. Org len nak parking berebut2... ada yg sanggup balik awal sebab nak dptkan parking. Double parking mmg dah biasa sgt dahhh kat sini... tp dia leh selumber parking benda ni kat sini. cuba timbang rasa sikit... agak2 keta dah tinggal nyawa-nyawa ikan... benda2 gini, jgn ler park kat sini... haihhhhlahhh...org len pun PEMILIK rumah sini. SEKIAN...renung2kannnn... 

Friday, July 22, 2011

Cari Mencari Tercari Cariiiii


Letih seharian mencari kain/baju kurung online tuk raya. hmmmm... rasa ptg nih nak ke kamdar tp mcm tak sempat sbb kamdar tutup awal kannnnn... alahaiiiii....ahad ni lah kot. Hmmm.....

Thursday, July 21, 2011

Tiba-Tiba...???

Dalam pada menyiapkan keja2 opis ni... tetiba otak ros ada satu idea. Dok org sibuk pasal wordless Wednesday, spontaneous Thursday... ros nak wujudkan satu hari iaitu SELUMBER SAT(saturday) so...hr sabtu ros nak wat entry yg selumber... tak kiralah apa pun yg selumber jer...

sooooo esok nak pk apa yg selumber dlm dunia ni yg nak jadikan bahan. layannnnnn.... sesapa ada blog... meh ar join wat. hehhehehe belasah jerlah kannnnnn...chowwww!
Spontaneous #2


Batu Belah Batu Bertangkup!!!!

Wednesday, July 20, 2011

#2



Makan2 @ Titiwangsa
Nasik kaler-kaler

my fav... ayam masak cili padi

telur kicap

udang+daging goreng kunyit

arca mangga

dan semlm ros off diet lg. hehhehehe... tak leh tahan asyik teringat ayam cili padi...huuhuhu.. dapat masak, ajak biras sekali mkn kat titiwangsa. sambil anak2 men kat taman... kitaorg layannnnn mkn2...


Tuesday, July 19, 2011

ecah dan burger
fav makanan ecah... burger!... ni burger double cisburger dia sorg habiskan!
layannnnn!!!
Encikkkk... mana anak sy encikkkk.....


cite hantu yang rafiq ngan ecah suke tgk

tp raffiq 1st sekali tgk dia dah cuak giler... sampai tutup2 mata...

ecah wat muka pelik tgk hantu2 yg huduh tuh..

tp yg bestnya bila tido... raffiq rilek je nyenyak tido. tp ecahhhhh!!! merenggek! meragam! menanggis! arghhhhh..... ni kali ke3 dia tgk pun still malam nya tido menangis nangis huhuhuh... berlagak sgt nak tgk cite hantu. Haihhhh lah ecah! Sabar mama... sabar!!

Pastu masa tgh drive malam2... atau maghrib, ecah leh wat suara hantu dia "encikkkk nampak anak saya takkkk" hiiiiiihiiiiiiiiiihiiiiiii.... siap suara latar hantu mengilai lg. meremang tengkuk tau!!


Friday, July 15, 2011

Al Fatihah...

Salam takziah buat keluarga abg ipar yang kehilangan anak saudaranya malam semalam 14.07.2011. Beliau meninggal disebabkan penyakit Leukimia. Semoga keluarganya tabah menghadapi dugaan ini. Dan buat isteri yang baru dinikahi...sabar dan tabah...setiap yang hidup pasti akan mati. 
Al Fatihah buat Arwah Eman yang kembali ke Rahmatullah

 Innalillahiwainnailaihirojiun

Thursday, July 14, 2011

Tuesday, July 12, 2011

Sakit Ar Mama!!

Ouchhhh!!! Mama kaki ecah sakit!!.... Sian ecah jatuh masa jalan nak ke kereta. Bengang sgt2 sbb masa tuh mintak tlg bibik mak pegang kan ecah. Masa tuh ros tgh bawak byk barang. Tapi bibik ni dibiarkan ecah jalan sesorg tanpa pegang. Dia jalan kat blkg ecah lenggang kangkung!. Ecah lak jenis suke lari kaki berbelit2 mcm model catwalk...sekali ntah camner terjatuh kat atas jalan ber tar tuh. Toleh sbb dengar ecah nangis menjerit2...tgk2 lutut dia dah berdarah. Mmg time tuh rasa mcm nak tonjol2 jer bibik nih! Serupa tak yah tlg hantar ecah kat kereta. Harapkan depan mak jer tunjuk baik nak tlg hantar ecah kat kereta...lepas jer dr pandangan mak dia buat dek jer. Makin menjadi lak bibik ni. Semlm dgr mak suruh dia wat something.... dia leh lak ckp "Sabar!!! sabar!! sabar!!" ehhhh minah ni mmg nak kena. mak ckp elok jer dia leh tinggi suara. nasiblah masa tuh kakak dah mencelah ckp "pesal tinggi2 suara ni, jwn ye mak cukuplah" Ishkkk!!!! sengal nya bibik!


Sunday, July 10, 2011

Takoyaki... Men masak-masak lagi

dah lama nak wat tako ni. kuali dah lama dpt, bahan jer cari tak jumpa2. bila dah jumpa ni, pakat ngan biras sesama wat kat umah mertua. kenyang gilerrrrrrr.... layanzzzz pict tako...



Bahan-bahan Isi Tako

Yang sedang di masak

Berjaya membentuk bulat2---cubaan kedua kali

Bonito yg akhirnya jumpa di jusco wangsa maju


yg siap dimasak dan diletak keju


tanpa keju...

dannn kek cis.... sesungguhnya aku kekenyangan. habis diet!

yg seronok bermain....

yang tersayang....

Monday, July 4, 2011

BBQ @ Kampung

Tarikh: 3. Julai 2011
Waktu: 5pm
Tempat : Perkarangan Belakang Rumah Mertua, Bukit Ceraka, Kuala Selangor

Malas nak cite banyak lah kan... korang layan jerlah tgk  pict2 ni. Sekeping gambar melambangkan sejuta rasa... Telan air liur jerlah ekkk... 

ayam yang di perap dengan sos lada hitam

di bakar menggunakan arang


tadaaaaaa siap di masak

udang dan ketam yang menunggu giliran

di gaul bersama sos lada hitam

susun satu-satu supaya senang masak

isi ketam, sosej, dan burger tak ketinggalan

ketam yang siap di masak muahaaaahhh hilang diet


coleslaw salad dan sos-sos yang disediakan untuk di cicah.


suasana yg panas disejukkan dgn air buah....

anak-anak yang selera menikmati hidangan

fav raffiq... Ketam bakar. suke tol dia makan... mcm mama dia layan ketam...


masa tuk main.... klu kat belakang umah ni, 
tanah dia jenis mcm pasir laut tu . mmg sonok dorg main...
dan dorang lah yang paling seronok sgt semlm, termasuk mama 
dorang yang makan tak hingat diet dah hhehehehe....

Friday, July 1, 2011

BERTUKAR!!!! miahahahahahah!!
crd:goggle

Dok setengah hari try book online sume panggung penuh. Hampeh sungguh lah!!! Last2, lunch td berlari ke Kepong gi beratur beli tiket. Tgk takder org pun beratur panjang. Aikkk tak kan habis kot. Gi kaunter tanya nak tiket kul 6pm ni, dia ckp tgk skrin. Yg seat putih kosong... Dok usha... 8 seat jer yg ada org beli. Yang lain sume Putih. huuhuhuhuh... Apa lagi.... sorry bos, report bos, esok sy wat. Hari ni tak sempat nak wat OT hheheheheheh... I nak kuar dating muahahahahah

Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...