Monday, September 26, 2011

Princess Rania...

Mama :ecah...ecah lawo ar...ecah nak jadi princess rania tak???
Ecah: Nak.. hhehehe (sambil tersengeh)

so ecah tak leh potong rambut sbb nak cantik mcm Queen Rania




Khaisya Rania-2Y 9M

Sunday, September 25, 2011

Last Open House


Minggu terakhir open house. Sonok dapat berjumpa kawan2 yg kenal di alam "muka buku"... Harap dpt jumpa yg lelain GHMB...Muahhhh...syg korunk kannnnnnn.... Meh layan pict kat umah kak Ena Manjalara. Tadi dpt ketemu Kak Shila, Kak Iena ngan tuan rumah Kak Ena heheheh sume kita panggil "kak" kan. Terasa diri muda lah pulakkkk...













Wednesday, September 14, 2011

Janji Tinggal Janji... Azam tak Kemana... Padan Muka!!

tu ar... ritu dah ada pengalaman 'terkena' tp masih tak insaf2 kan... dah arituh dlm N3 ni  dah ingatkan diri jgn tertido seblm anak2 tido. tapi degil kannn.... Haaaa... inilah akibatnya... Tadaaaaaaaaaaa.... dipersilakan Miss Ecah!



moral of moral of moral of moralllll of this story... JANGAN TIDOR LAGI!!!!

Tuesday, September 6, 2011

Cite Sana Sini

Hari ni kul 5am terbangun sbb perut sakit lah sesgt... rasa nak tercabut usus perut. Siap dgn muntah2... nak kata gastrik, tak pulak. kul 7am elok pulak dia baik. Agaknya mkn asam semlm yg dah tak elok kot. Jadi tak berpuasa enam lah hari ni. Minum 100plus sebotol, sekrg dah ok cikit.

Nak cite pasal raya... baru ada kesempatan nak cite. Tahun ni beli baju raya tuk anak2 jer... Mama ngan Papa lenkali lah beli... bukan penting sgt pun nak berbaju raya sampai dua tiga raya pun nak berbaju baru kannnn..... Anak-anak lain lah... dorg seronok bila berbaju baru. Lagipun tak gi memana tahun nih. Balik kg habiskan cuti kat sana.

Pasal baju raya ni, yg paling payah sekali nak cari baju melayu Raffiq. Rasa bukan tema Hitam kot tuk kanak2... tu yg payah semcm. Jumpa jer terus beli. Nasib tinggal sepasang tuh. Kualiti kain nampak elok sgt berbanding beli kat bazar Masjid Jamek tuh. Harga lg murah dr kat bazar..apa kesss??? ntahlah...kekdg rasa melampau sgt dorg tekan harga sampaikan baju melayu budak2 cecah rm70!...
nilah tema tahun nih... Hitam... 
cak lagiii... hheheheh

Sapa ckp budak kecik tak lawa kaler hitam?? Cute jer tgk raffiq pakai...Lawa kan ecah bertudung... jenuh tuh nak pakai kan tudung... siap mintak pakcik yg bersihkan kawasan taman tuh jeling maut kat dia, baru dia takut. pastu diam jer bila pakai kan tudung... Hasilnya..tulah muka sememek dia.

Masa pas buka puasa dr beli baju anak2 tuh, kitaorg lepak tepi Ampang Park jap. Tgk2 ada kucing tgh selember landing kat atas besi tuh....huhuhu tak syg nyawa tol kan... Tp kucing nih mcm takut org sikit...Jd tak sempat ar nak beramah tamah ngan kucing nih...
kaler bulu kucing nih mmg lawa...comel lak tuh huhuh

Semlm puas dok cari bekas rafiq ngan ecah letak duit raya dorg... Cari punya cari, last2 jumpa kat dlm almari dorg. Haihhh... pandai nyorok kan yeee...Kelakar tgk dorg masa salam2 makcik2 dorg mintak duit raya...


dah tahu salam...dpt duit raya hhehehe... 
tp ecah pandai...dpt wit raya letak dlm bag dia. Rafiq lak letak dlm poket...maklum ar poket ada 3 kan... tp bila dia tunduk jatuh wit dia. tau2 dah hilang. sian dia. Padahal dia yg rajin ngikut pupu2 dia gi beraya... Ecah lak duit raya mmg byk...sbb byk pau duit raya mama dia nak bg org punya...hadehhhh...

Cuci mata sat tgk pict famili. Ada kakak dan abg2 yg takder dlm pict nih.. Mmg payah klu famili besar gini nak bergambarkan...

agak sekata gak ar kaler baju tahun ni... merah, hijau, hitam, kelabu

nak cite pasal makanan... sure tahu mesti ada rendang, lodeh sume kan... so layan pict jerlah ek... Setiap sorg kena masak 1 lauk, bawak dtg ke rumah mak. Hehehehe... so takder lah kes goyang kaki kan... sume kena masak...








Macam2 ada... sambal sotong, kari daging, satay, udang petai, lodeh, sayur campur, kambing masala ngan dgg dinding... ada gak telur puyuh, ayam rendang, sup mushroom, ayam goreng, kuah kacang... meriah kan... 

Yang ecah paling suka ialah satay.. mmg hari tuh dia mkn satay je... kat 6 cucuk gak ar dia mkn.


petang raya pertama tuh, alik kg belah asben. Kat sana...Raya kedua dah masak lauk biasa. Tak lah rasa muak ngan rendang huhuhu... Rafiq raya pertama dah komplen sbb tak dpt mkn nasi ngan kicap. sampai rumah tok dia, 2 pinggan nasi dia makan hehhehe.... Esok lusa nya beli ikan Siakap fresh...masak 3 rasa... Pastu ada gak masak nasi kaler2... huhuuhu habis diet sebulan. Tapi bila lg nak men masak2 mcm nih kan...

Yang penting dpt makan durian!... Hilang kempunan sbb durian yg mula2 nampak kat umah MIL tuh di kebas oleh adik ipar huuhuh.. nasib lusanya FIL bawak durian dr kebun 2 bijik hhehehe... layannnn...


oklah takat nih... penat dah menaip...







Monday, September 5, 2011

Sreeeeeeeeeeeeeeettttttttt....Oh My!!! Plisssss lahhhh.... tak kose dah ros ni!!!


Hari ni dah naik opis alik.. Kemalasan melanda... dah ler semlm baru sampai dr kampung. Mcm-mcm barang, baju kena kemas sume. Kul 1.30am tgk sume dah tido...ros pun melingkari atas tilam dpn ruang tamu (ecah ngan rafiq dah konker katil). Tido pun takut2, sbb takut terlajak tido.

6.00am jam bunyi... bangun dgn kemalasan tahap MAXIMUM! siyusssss... mmg tak penah mcm nih. Dgn muka ala2 mengoda terus panggil asben bangun mintak dia siap sekali hantar ros gi opis. Malas tul nak drive. Berkat tol keta rosak kan... tak yah drive sendiri2 gi opis. Dlm keta tak tido..tak terlelap.. tp mulut seakan terkunci, otak seakan blur... sbb letih lah sesgt.

Banyak nak cite sepanjang raya ni...

Cite tentang beli baju raya last minute. Interframe lak kucing ni... nnt ros cite pasal kucing cute nih...

cite tentang duit raya anak2














cite tentang durian di hari raya 
cite tentang masak2 di rumah MIL


Tapi sumenya kena hold dulu. Keja terlalu banyak tuk di siapkan...di samping tak larat sbb...

Sebab ros selsema tahap cipan... Cipan gak dpt nama. Teruk tol bersin2... dr pagi td. Lunch td rest sekejap... OK sikit dah. Bila tgk jer jam kul 2pm, kena start keja, terus selsema ni menjadi2... tol ngada2 lah selsema ni.. Haihhhhlahhh.... tak kose... tak kose......nak mkn ubat pose lak... huhuhuh...

Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...