Saturday, June 16, 2012

Shopping Raya

Ekekekekke.... ni bukanlah gambar shopping raya tahun ni. Tapi tahun lepas. Heheheh....saja imbau kembali saat ecah cari baju dia. Biasanya ecah ni kira untung lah kan, sbb dia ada mummy aka kakak ros. Jadi time raya ecah konpem dpt extra baju raya sbb mummy dia bawak gi shopping. Kekdg tuh kami tak yah dah beli baju raya ecah, klu beli pun baju kurung je.

Leh ar budget baju ecah bg kat raffiq. Almaklumlah, anak buah laki tak ramai... jd baju turun menurun tuh tak sampai kat raffiq. jd rafiq ni kebanyakan baju dia sume fresh beli baru. Mcm ecah, dia ada pupu setahun atas dia...jadi baju2 sepupu dia sume bg kat dia. Alamari pun dah sendat. Ni kena kuarkan gaun2 yg kecik nak bg kat pupu bawah setahun dr dia lak... Pusing2 situ jugak hheheheh... Apa lah salahnya kan...ahli keluarga sendiri gak... bukan org luar pun.

Pasal ecah ni last year raya ada satu baju yg mummy dia belikan, besau... mcm tak kena je kat badan dia...
Mcm tak sesuaikan ngan dia... dgn nampak ketiaknyaaa.... jadi mama ngan mummy dia gi balik ke Poney Jusco Wangsa Maju. Suruhlah si kecik ni pilih sendiri baju apa dia nak huhuuhh...Haaa tgklah keletah dia kann... huru hara 
pilih pun cerewet...

baju ni dia nak tp ros tgk mcm tak lawo je hehhehe

suruh dia letak alik...

tak puas hati gak tuhhh...

cari kaler oren lakkkkkkk

haaa baju baby pun dia sibuk...

Banyak lg gambar...tp lebih kurg sama je...cuma dia tgk dr satu ke satu baju2 yg org tuh gantung huhuhu...
Inilah dia... klu bab shopping no.1... Aritu bawak gi beli menan pun sama... penuh sebakul dia ambik. Ada makcik tuh jeling je tgk....Nak wat camner...sekali sekala...

Beza ar dr raffiq. raffiq klu beli menan...klu dia kata nak beli bumble be... benda tuhlah yg dia cari, ambik gi kaunter terus. Mcm ecah ni fuhhhh...budget kena tinggi klu nak bawak dia beli brg... satu kedailah dia nakkkk....

Oklah...tak lama lg nak bwk dorg shopping lagi. tuk raya nnt...ngan nak cari menan, buku2... Jadi papa kena standby lah yeee....






















Friday, June 15, 2012

Sentimental value!

Masa mula2 belajar wat kek, penimbang inilah yg byk berjasa. Tp sekrg ros dah ada penimbang baru. Penimbang Digital. Jd bacaannya lebih tepat.
Walaupun dah ada yg br, yg lama ini akan ros jdkan kenangan dlm hidup ros.
Inilah juga penimbang yg arwah mak gunakan tuk bungkus kacang2, kerepek utk dijual di kantin kendalian nya.
Bila mak dah benti mengendalikan kantin, ros mintak dr mak penimbang ni utk kegunaan ros pula.
Bila nampak benda ni je, rasa rindu membuak2 dihati. Terbayang mak sedang duduk packing2 hmmm.. Kekdg kami adik bradik bantu mak. Itulah antara punca rezeki mak tuk kami dulu.
Segala jasa dan pengorbanan mu mak akan ku kenang keakhir hayat ini...

Sent from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 13, 2012


Sebuah catitan dengan tangisan

"Makk...mak tau tak..ecah kannn blaaa blaaa..."
"Raffiq kannn..."
"Semlm ecah ngan raffiqkan makk...dorg...."
Makkk Makk Makk!!!
Seharian ni asyik teringat kat mak. Rindulah kat arwah mak...

Biasanya datang rumah mak cite kat mak pasal ecah ngan raffiq. Mak mesti tersengih2 atau gelak bila dengar... Rindu nak borak dgn mak lagi....

Mak suke dgr cite pasal cucu2 dia... kadang2 mulalah nampak dia ketap bibir sbb menahan geram... Bila selak2 balik gambar2 mak... kebanyakan mesti dgn mulut mcm tuh sbb tahan geram dgn cucu2 dia... Mak mmg suke tgk keletah cucu2 dia.

Camnerlah nak menahan rasa hati ini.Wajah mak kuat terbayang dlm kotak ingatan ini.Tambahan ramadhan akan menjelma...raya bersilih ganti...mcm manakah raya kali ini tanpa emak di sisi? Tak dpt merasa masakan emak lagi....bergambar di pagi raya...bagi mak duit raya...salam mak mintak ampun dan maaf pada mak... Rasa mcm tak nak raya je kali ni. Tapi adil ke pada dua insan kecik ini....Arghhhh!! mcm mana nak ke rumah arwah pada hari raya nnt. Pastinya bukan tawa riang sebaliknya sedu hiba diwajah ahli keluarga...

Semoga rohmu dicucuri rahmat Allah... tempatkanlah emak di kalangan orang2 yang Engkau kasihi. Tempatkan dia di syurgaMu Ya Allah... Amin...

note: dpt gak update blog sbb bos cuti...
Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...