Friday, March 22, 2013


Ni gambar lama.... tapi korang yg tengok gambar ni jgn ingat kitaorg ni mcm taksub sgt, sampai beria2 letak bunga penuh satu pusara. sebenarnya anak2 mak kan ramai. so memasing dtg bwk sikit bunga pun dah jadi penuh rumah mak ni. Dan sangat terharu bila abah dtg setiap jumaat! so abah akan cite hari sekian2...ada kakak2 yg dtg dia temankan jugak. Mak.... klu lah mak tahu apa kata hati abah kan....

Alhamdullilah.... raffiq ngan ecah dah hafal surah Al Fatihah. Jadi hari tu abah dgr dorg baca Al Fatihah tuk mak, abah senyum je..... Sekrg ni, raffiq tgh menghafal Ayat Kursi pulak... semoga dipermudahkan...Amin



Sent from Samsung tablet
SAHABAT

Ecah nya kawan kat sekolah... tapi bukanlah best fren pun. sbb masa ecah nak ambik gambar, dia dok tgk je. so ajaklah dia bergambar sekali...  

Gambar hiasan semata2... Sini saja nak cite alkisah tentang SAHABAT

Sahabat??.... tak semua kawan leh jadi sahabat kita. Ada sekadar menjadi teman sekerja, teman shopping, teman berbual... tp untuk betul2 menjadi Sahabat tu payah sgt nak cari. Dulu masa zaman sekolah byklah sahabat2.... 1 geng... siap panggil Along, Angah lah... tp bila habis sekolah sume menyepi. Sekrg dpt contact pun melalui FB. 

Sahabat itu ada di kala susah dan senang kita. Sahabat itu bukan yg susah bersama kita dlm masa yg sama nak ambil kesempatan pd diri kita... Bukan juga lari bila air mata kita mengalir, malah yg hanya hadir bila kita hidup selesa...

Teringat akan sahabat2 yg tetiba hadir membantu, meringankan beban... sahabat yang tidak disangka2... mereka datang tanpa diundang, hadir tanpa dibayar, datang seikhlas hati... mereka yang digelar Sahabat...

Terimbas juga 'sahabat' yang hadir kemudiannya mengambil kesempatan... menambah duka... yang mempunyai agenda sendiri...yang mempunyai matlamat dan kepentingan sendiri...

Hidup ini yang lepas dijadikan pengajaran... mungkin menjadikan kita insan yang lebih berhati2 di masa akan datang. Mungkin kita akan lebih memahami hakikat hidup... dunia tidak seindah yang kita fikirkan kadang kala... terselit dugaan, cabaran dan rintangan... hadapilah dengan kekuatan diri, ketabahan emosi... Allah merancangkan yg terbaik buat kita...

Teman mungkin kita ada beribu... tp dlm beribu belum tentu 1 pun kita miliki sebagai sahabat di dunia dan akhirat. 






Sent from Samsung tablet

Seronok bila dapat berkelah. Entah apa angin puting beliung asben, diajak nya bawak budak2 gi mandi sungai. Seronoklah dorg kan.... Boleh jadi acara mingguan...tp tgk jugaklah, pasni papa dorg dah start bz...

Walaupun air cetek, tapi oklah tuk budak2 kan... dalam2 krg lemas lak. Ecah tu dah baper gelen air dia telan. Bila pk baik buruk berkelah ni...hmmmm ntahlah, bawak salah...tak bawak kesian... Tawakal jelah...semoga dilindungi Allah S.W.T




Sent from Samsung tablet

Pink velvet di tengah mlm....

Semlm tgh2 malam rasa mcm kelaparan lah pulak kan... kek ada sebijik dlm fridge. almaklumlah, yg dok umah sume bukan jenis melantak kek. masing2 ikut mood je...

Makan pun cikit je ni... potongan paling nipis hehhehe....

Mkn jgn ditahan, krg hilang nikmat makan, nyesal kemudian hari tak dpt nak merasa sume tu...

Tapi nasiblah ros bukan jenis suka makan manisan mcm ni... maunya bdn naik berkilo2 kan.... yg sekrg ni pun naik mcm belon dah...stress bila org tegur kata badan dah naik... nak2 lak bila tetiba asben bukak album kawen... leh lak kuar ayat "dulu awk kurus ek" haihhhh sentap2....





Sent from Samsung tablet

Thursday, March 21, 2013

clker.com

Makan Sopan Atau Control Ayu??

Masa tgh makan aritu adalah sekumpulan budak perempuan ni mkn kat meja sebelah. Mula2 tgk ok jelah, mkn mcm biasa, hu ha hu ha borak2 sampai tersedak2, tersembur. Sekali tetiba dtg 2 org lelaki mkn meja bertentangan dgn diaorg. Tetiba rasa mcm pelik lak... senyap pulak dorg ni, ckp pun control2, ala2 ayu gitu... Duduk pun jadi tegak, cover perut boncit kot hhehehe....<selalu cover gak...> tp motip??? nape bila ada lelaki baru nak cover2 mkn? hipokritlah korg ni. plastik eh...

Be yourself... Mungkin kita perlu bersopan semasa mkn diluar. Terutama utk jaga air muka pasangan kita. Yelah...taklah org sebelah2 kata "ehhh buruk benor bini dia mkn...." kan... so nak mkn tu cukuplah sekadar bersopan...jgn gelojoh.... dan tak perlu control ayu. gedik okay. tp lantaklah klu korg teruskan. tu cara hidup korg. plastik sintetik hoho.... cuma jgn lak nnt bila dah kawen, terkedu laki korg tgk korg mkn. yelah dulu2 masa kenal punyalah control giler. kunyah mkn pun sebutir2 hhehehehe tp sekrg burger sebijik pun leh habis 3 suap wakakakakak.....




okay.... abaikan muka..fokus pada jam je ek... Jam ni baru beli semlm. Teringin sgt jam ala2 gelang emas, padahal gelang kat umah tu tak terpakai pun. Pusing2 jalan 2 3 kedai jam, minat lak kat si TITAN ni. cute kann... jam tu, bukan tuan jam hoho...

Mekasih kat suami terchenta coz belikan jam ni.... psssttt... ni bukan hadiah beday kan kannn.... Tauke kedai kata jam TITAN ni buatan tangan... so limited edition.... klu dia tipu daku hampuk dia. tak kisahlah kan klu satu lg jam tu harga dia rm700++. huhu....tak berbaloi lak baik tambah duit beli hp muahahah.... 

Harga jam ni... selepas 10% diskaun rm400... boleh lah kan.... bukannya suka tukar2 jam. agak2nya jam ni pakai hingga tua kot.

Ok... sekrg ni jam kat atas meja. dok situ diam2... masih lom biasa pakai jam2 ni.





Sent from Samsung tablet

Wednesday, March 20, 2013

Lihat2.... ku di sini, semakin gemuk kah? atau masih maintain sedang2 saje hehehehe.... if uolls nak kata ros poyo or anything... whatever...i dun care... I, Me, Myself.... ok poyo2!...

1stly tgk berapa baju pakai ni, hmmm... 3 helai ok. only at office. Klu nak turun mkn atau gi coop, tak pakai le blazer tu kan. Opis ni sejuk sgt. tgh dlm pk2 nak pakai sarung tgn, stokin ala2 org eskimo ngeh ngeh ngehhh....

2nd Spec baru. spec lg...setahun sekali ke hapa. Nasiblah spec sekrg murah2 belaka ye dak? klu dulu zaman sekolah....nak buat 1 spec rm300 lebih. dan saat dulu rm300 tersangatlah byk. Tp sekrg.... promo rm98 satu pun ada. buatlah 5 kaler frame dia. leh tukar2 pakai setiap hr ye dak???

3rd... ok... opis baru ni sgt ok berbanding opis lama. senang nak mkn kat cafe, ada kedai coop kat bwh, ATM ada, segala kemudahan ada... terutama Surau. sgt best sbb dpt solat berjemaah Zohor ngan Asar.

4th... Oh My English.... nampaknya keja sini perlukan berkomunikasi dlm english... try ok... ros bab baca, dgr... sume ok dlm english. Tp bab nak ckp balik aiyoooo daku tak kopiden. tulah...kecik2 abah suruh baca sorat kabar BI, g belasah Ujang! kan sudahhh.... Abahhhh....daku nyesal huhu... takpe2... lama2 oklah ckp ompotih ni. mana taknya, sehari kena call berpuluh org...dan kebanyakan.... cina. hmmmm.....

5th... speechless huwaaaaaaaaaawawawa.....







Sent from Samsung tablet
KEMAS ecah

Last week sekolah ecah ada wat perjumpaan bersama2 5 kemas dlm kawasan Jeram rasanya... ntahlah, bab sempadan2 daerah ni daku fail. Agak meriahlah kan sbb 5 sekolah, berbanding perjumapaan sebelumnya cuma 1 sekolah... 6 org je yg datang hhahahha... ros salah sorg dan tak memasal kena lantik jd AJK. tak minat benarnya, lgpun bekerja, takde masa nak sangkut dgn aktiviti2 sekolah nnt. cukup2lah masa sekolah dulu hehhehe....

gambar 1st kat atas tu budak2 koir tgh nyanyi lagu sekolah, lagu 1 Malaysia... nampak dak si ecah hujung tu.. dia sebenarnya tak terlibat dgn budak2 koir ni, tp disebabkan cikgu dia tgk dia beria2 nyanyi...hhehehe cikgu dia tarik dia masuk barisan koir. taraaaaa... pict no 2 menerangkan segalanya. Ecah pun semangat je nyanyi kan.. tak takut lak org ramai hhheehhee... chaiyokkk ecah!


Pertandingan mewarna, ecah cuma dpt hadiah penyertaan.... takpe, janji dia happy... love you ecah!

Nape pilih KEMAS? dulu masa rafiq 5thn masukkan dia tadika Sri Mutiara Intelek Montessori... Ok, mmg bagus. tak nafikan. rafiq 6 bulan belajar dah boleh eja sikit... 8-9 bulan dia dah boleh membaca. Bagus jugak dlm english. dannnn raffiq belajar bahasa cina. Matematik? terbaek. raffiq dah buat pengiraan mcm budak darjah 1. ok... yuran bulanan 150... 3 bulan sekali jadi rm300. hhehee.... bukan masalah. tp bila tahun ni rafiq dah masuk pra sekolah, ecah kenalah daftar Kemas. sbb pra sekolah ni sebelah Kemas. dan...yg sedihnya kawasan ni takder tadika swasta. Pra sekolah rafiq kat bukit ceraka. lainlah kalau kawasan Puncak Alam... berlambak okay. Nak tadika apa ... sume ada. 

Tapi .... nanti sambung. keja lah... bos dah panggil





Sent from Samsung tablet

Ini namanya Meatball Spaggetti... Sedap. sambil mkn dok belek2... apa dia letak eh dlm ni. mcm ada carrot... sbb ada mcm manis2 sikit... 

Restoren ni kat ngan Econsave Alam Jaya. Nasi Lemak Habibi. Tp kebanyakan makanan dia agak manis sikit... Mkn ni ganding ngan air asam spearmint. hmmmm...best... dah dua kali menu ni masuk perut hehhee...





Sent from Samsung tablet

Saturday, March 16, 2013

Seriusly ros suke sgt dgn produk coway yg ni. Senang keja, tak yah lah nak masak air, letak dlm bekas then masuk fridge lg bg sejuk.... dia ada air panas, suhu bilik dan sejuk. 

Kontrak selama 2 thn, tiap bulan byr rm100 kat dorg. Kira mcm sewa jelah kan.... rugi? Hmmm... pd ros, utk dpt air yg berkualiti, mudahkan keja... rm100 berbaloi okay.

Kenapa tak beli cash? Hhehehe.... penah beli cash satu produk filter air.. bila sampai saat tukar filter dlm tu, senak jantung.... tp klu sewa mcm ni, tukar, service, rosak ke sume sykt coway tanggung. Masih rasa rugi? Hhehehe pk2 kan.

Sekrg ni takde dah "mamaaaaa tuangkan air".... dgn adanya coway ni, dorg ambik air sendiri. Jgn risau, air panas boleh di lock. Cehhh terlebih promote lak.

Hmmm... klu korg nak pasang benda alah ni, leh ros bg contact number budak coway ni, penerangan bagus dr budak ni. Cepat proses dia...


Sent from Samsung tablet

Tuesday, March 12, 2013


tgk2! brand ni... sapa tak kenal produk ni sekrg? nak kulit cantek berseri2, putih2 melati? hhehehe bukan nak promot okay. Baru jap td call kakak ros. just nak borak2 ngan dia. Sekali dia ckp abah guna produk ni. So far ada perkembangan positip. bukan positif 2 line dpt baby ek. Actually abah ada problem kat jari dia, tak leh bengkok. so lepas mkn produk ni jari dia dah ok. sekrg dia nak teruskan sbb sejak 2 3 menjak ni dia kena vertigo. hope this product sesuai tok dia.

Then biasalah.... benda teruja ginikan... kita pun cite kat bos. Dia pun taulah serba sedikit pasal produk ni. Excited tau cite hhahaha. Tau apa pesanan penaja dr dia? "cuba email SNE ni dia nak join exhibition kita tak?" Haaaa! ambik ko. tulah, klu otak bos tu dah bisnes je... apa pun jadilah. Sambil selam minum air ye dak?... hhehe menurut perintah. Ros pun tak terpk dr td. wakeup2! haihh.... otak kasi cergas sikit bekerja ye....

ok SNE, i dah email u, so harap u nak join kitaorg hehehe... mcm dia baca blog ros ...

psttttttttt.... nak putih2 melati pakailah produk ni. tak kiralah apa produk nak pakai pun kan... jgn pakai pelaris muka sudah... minyak dagu ke... huhuhu takuttttt! syirik tau. jauhilah kita dr perkara2 di luar landasan Agama Islam....

Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...