Tuesday, December 24, 2013

Konvo Khaisya Rania




Mood nak berblog....
Orang kata tak semestinya tadika gov ni tak bagus. Ada org kata tadika gov ni byk menari dan menyanyi. Mana 1 nak dgr???.... klu nak dgr kata org mmg tak kemana lah kan.
Disebabkan beberapa situasi...ecah dimasukkan ke tadika KEMAS.
Takmo cite byk... penilaian ros pd tadika ni... tuk yg kat tmpt ecah masuk ni lah... bkn tmpt len ek... agak slow ar. Habis setahun sekolah.. ecah still merangkak mengenal huruf. Huruf tau... bukan perkataan. Nak dibandingkan rafiq bila habis tadika 5tahun last year... dah boleh membaca bahasa melayu dan english... sekrg bagi buku pun dia leh baca. Sedih tgk.. so ecah 6thn kena masukkan tadika private ler. Biarlah bayar yuran bulan2 mahal sikit... sekurgnya berbaloi.
Tp ecah tak masuk lah tadika rafiq last year. Sbb tadika ni pindah agak jauh. Bas sekolah tak sampai sana. Harap2 yg ecah masuk ni tadika ni sebagus tadika rafiq dulu.
Apa pun... 2014 akan jadi cabaran wat mama nak ngajar ecah. Takmo main2 dah yer. Rafiq pun dah masuk darjah 1. Byk masa mama kena korbankan utk utama kan korg. Benda lain tak penting dah. Bukan lg mcm this year yg mama nak wat keja2 opis kat umah sampai takder masa tuk korg. Jommm kemas bilik korg. Kita packing sume menan kay.... erkkkk...berjayakah???

No comments:

Post a Comment

Recommended Post Slide Out For Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...